גרנולה

חומרים

[unordered_list style="green-dot"]

  • 4 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
  • ½ כוס שמן קוקוס
  • ½ כוס דבש1 כוס זרעי שומשום מלא
  • 1 כוס זרעי חמניות ודלעת קלופים
  • 2 כוסות תערובת של שקדים, אגוזי קשיו, פיסטוק חלבי, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, אגוזי לוז,
  • 1 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
  • אופציונאלי: 1 כוס קוקוס טחון ו/או פרג טחון

[/unordered_list]

אופן ההכנה:

[unordered_list style="green-dot"]

  • בסיר קטן מערבבים דבש עם שמן קוקוס ומחממים עד שהשמן נמס (בקיץ השמן נוזלי ואין צורך לחמם)
  • מרפדים תבנית אפיה גדולה בנייר אפיה, ומחממים את התנור ל 170 מעלות
  • אופים בתנור, במשך כ 30 דקות, עד ששיבולת השועל מזהיבה
  • מכבים את התנור
  • יוצקים תערובת האגוזים/שקדים זרעים על גבי שיבולת שועל, ומחזירים לתנור (הכבוי). הדבר מבטיח כי האגוזים יקלו באופן שבו אבדן הערך התזונתי יהיה מינימאלי
  • תנו גרנולה להתקרר בתנור הסגור במשך מספר שעות
  • יישמר, בכלי סגור היטב במקרר, למשך 3-4 שבועות.
  • מערבבים היטב את שיבולת השועל עם תערובת הדבש, ומשטחים בתבנית האפייה.
  • כשקר יש להוסיף את החמוציות, הקוקוס/פרג ואת זרעי השומשום.

[/unordered_list]