גרנולה
חומרים
[unordered_list style="green-dot"]
- 4 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
- ½ כוס שמן קוקוס
- ½ כוס דבש1 כוס זרעי שומשום מלא
- 1 כוס זרעי חמניות ודלעת קלופים
- 2 כוסות תערובת של שקדים, אגוזי קשיו, פיסטוק חלבי, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, אגוזי לוז,
- 1 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
- אופציונאלי: 1 כוס קוקוס טחון ו/או פרג טחון
[/unordered_list]
אופן ההכנה:
[unordered_list style="green-dot"]
- בסיר קטן מערבבים דבש עם שמן קוקוס ומחממים עד שהשמן נמס (בקיץ השמן נוזלי ואין צורך לחמם)
- מרפדים תבנית אפיה גדולה בנייר אפיה, ומחממים את התנור ל 170 מעלות
- אופים בתנור, במשך כ 30 דקות, עד ששיבולת השועל מזהיבה
- מכבים את התנור
- יוצקים תערובת האגוזים/שקדים זרעים על גבי שיבולת שועל, ומחזירים לתנור (הכבוי). הדבר מבטיח כי האגוזים יקלו באופן שבו אבדן הערך התזונתי יהיה מינימאלי
- תנו גרנולה להתקרר בתנור הסגור במשך מספר שעות
- יישמר, בכלי סגור היטב במקרר, למשך 3-4 שבועות.
- מערבבים היטב את שיבולת השועל עם תערובת הדבש, ומשטחים בתבנית האפייה.
- כשקר יש להוסיף את החמוציות, הקוקוס/פרג ואת זרעי השומשום.
[/unordered_list]