מרק ירקות כתומים עם ג'ינג'ר ושום
מתכון ל4 אנשים.
מרכיבים:
דלורית גדולה קלופה וחתוכה לקוביות ללא הגרעינים
בטטה גדולה קלופה
2 גזרים
1 דלורית – קלופה וללא גרעינים
1 כף שמן קוקוס
6-8 כוסות ציר ירקות (מתכון מצ"ב) או מים
ראש שום קלוף ומופרד.
1 בצל קצוץ
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
מלח ים וגרגירי פלפל שחור לפי הטעם
עלה דפנה
תוספת אופציונאלית: חצי כוס עדשים כתומים. להוסיף לבישול המרק מההתחלה
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות הכתומים לחתיכות בגודל בינוני
מחממים בסיר מרק את שמן הקוקוס ומוסיפים בצל וג'ינג'ר
מזהיבים למספר דקות (עד שהבצל שקוף אך לא שחום)
מוסיפים את הירקות החתוכים (הכתומים)
מוסיפים 1 כוס מציר המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות , אש בינונית, סיר מכוסה
מוסיפים עוד כוס ומבשלים עוד מספר דקות ברתיחה עדינה
מוסיפים את שאר הנוזלים ומבשלים כ 30-40 דקות, או עד שהירקות מתרככים
מקררים מעט, ומרסקים את המרק בבלנדר למחית
מוסיפים מלח ופלפל ומתקנים תיבול – אפשר להוסיף ג'ינגר ע"פ הצורך