סלט עדשים מונבטות עם עשבי תיבול ואבוקדו

זהו סלט נהדר בטעמו המכיל שפע של חלבונים בריאים מן הצומח, אנזימים, ויטמינים ושלל דברים טובים. ההכנה קלה ומהירה. אין צורך למדוד כמויות או לבשל.
הדבר היחידי שצריך כאן הוא תכנון מראש – את העדשים יש להנביט בקערת מים במשך 12 שעות, ולתת להם לנוח במקרר כיום או יומיים.
תרגישו חופי לגוון ולשנות את עשבי התיבול והירק המלווה ע"פ טעמכם וע"פ מה שמצוי בשווקים.
[unordered_list style="green-dot"]

  • 2 כוסות עדשים מונבטות
  • 1 כוס מקלות סלרי פרוסים דק
  • 1 חבילת פטרוזיליה או כוסברה או תערובת של שניהם – קצוץ דק
  • ראש של בוק צוי חתוך דק. אם אין אפשר להשתמש בכרוב סיני או בכרוב לבן רגיל
  • חצי כוס שקדים מושרים במים או זרעי חמניות
  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות
  • אופציה: גבינת עיזים 5% מפוררת

[/unordered_list]
רוטב: 1 כף מיץ מלימון, גרד קליפת לימון, מלח, פלפל, 2 כפות שמן זית