תבשיל ירקות וטופו בקארי וחלב קוקוס

תבשיל זה הינו עוד ארוחה שלמה, קלה ומהירה. ניתן להשתמש בטופו או לחלופין בבשר עוף טחון או נתחי עוף. בנוסף ניתן להפוך את התבשיל למרק (ע"י הוספה של ציר מרק) או למנה עיקרית (ע"י הגשתו מעל דגן מבושל כגון אורז, קינואה או כוסמת) בקיצור – בסיס לשפע של תבשילים נהדרים

רכיבים:

[unordered_list style="green-dot"]

  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כוסות ירקות מגוררים או קצוצים דק: גזר, קישוא, בצל, דלעת, סלרי , שורש פטרוזיליה
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי פרוסות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות חלב קוקוס
  • 1 כפית אבקת קארי, כורכום
  • 1 חבילת טופו חתוכה לקוביות או חצי ק"ג בשר עוף טחון

[/unordered_list]
ציר מרק ירקות ביתי – ע"פ התבשיל הרצוי

אופן ההכנה:

מניחים את הסיר על להבת גז רחבה, אש בינונית-גבוהה, ממיסים את שמן הקוקוס ומאדים את הירקות 5-7 דקות
מתבלים ומוסיפים את כל שאר החומרים
מוסיפים ציר ירקות
מבשלים עוד מספר דקות ומגישים כמרק או מעל דגן מבושל