אורז מלא עם ירקות שורש ועשבי תיבול
תבשיל זה הינו ארוחה מלאה בפני עצמה, המבושלת כולה בקדרה אחת.
אורז מלא מכיל שפע של מינרלים, ויטמינים וסיבים.
אחד הרכיבים באורז מלא נקרא IP6 , רכיב שהינו בעל פעולה אנטי סרטנית חזקה – סיבה נוספת ליהנות מאורז מלא
ביום שלמחרת, אפשר לערבב לאורז הקר ביצה טרופה, ליצור קציצות צמחוניות, אותן נגלגל בפירורי לחם מלא, ונטגן במעט שמן קוקוס.
רכיבים:
[unordered_list style="green-dot"]
- 2 כוסות גרם אורז מלא
- 2 כפות שמן קוקוס
- 2 כוסות ירקות מגוררים או קצוצים דק: גזר, קישוא, בצל, דלעת, סלרי , שורש פטרוזיליה
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים :פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רוטב סויה
- להגשה: עגבנייה קצוצה + יוגורט עיזים /כבשים
[/unordered_list]
אופן ההכנה:
[unordered_list style="green-dot"]
- מניחים את האורז במסננת ושוטפים מתחת למי ברז זורמים. מניחים להתייבש במסננת.
- מניחים את הסיר על להבת גז רחבה, אש בינונית-גבוהה, ומאדים את הירקות 5-7 דקות
- מוסיפים את האורז, וממשיכים לערבב עוד 2-3 דקות
- מוסיפים את הנוזלים (ציר ירקות או מים), עד שמכסה את התבשיל (בערך 3 וחצי כוסות)
- מעבירים את הסיר לאש הכי קטנה, מכסים במכסה, ומניחים לסיר כ-30 דקות
- מכסים את פתחו של הסיר במגבת, מעליה מניחים את המכסה, ומניחים למגבת לספוג את האדים במשך 10 דקות.
- קוצצים את כל העלים הירוקים דק דק, ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את שמן הזית ורוטב הסויה, ומערבבים בעזרת מזלג יחד עם האורז.
- מגישים עם יוגורט כבשים מעורב במעט שמן זית וגרד לימון, ואפשר גם עם מעט עגבניות קצוצות
- אוכלים מיד או בטמפרטורת החדר.
[/unordered_list]