פנקייקס

קשה להאמין , אבל הילדים שלי נהנים מהפנקייקס האלו בכל בוקר ב 15 השנים האחרונות

במקום קמח חיטה עתיר גלוטן נשתמש בשיבולת שועל עתירת סיבים ומינרלים. במקום חלב בקר נשתמש בחלב עיזים או בחלב צמחי כגון חלב שקדים הקלים יותר לעיכול, ובמקום שמן זול, נשתמש בשמן קוקוס שהוא אנטי דלקתי, בריא וריחני.

ההכנה קלה ומהירה, הערך התזונתי גבוה, והטעם חביב על כל ילד (ויש להודות שגם על כל מבוגר)

חומרים:

[unordered_list style="green-dot"]

  • 1 וחצי כוסות קוואקר דק
  • 1 כוס מים פושרים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב עיזים או יוגורט עיזים, או חלב צמחי כגון חלב שקדים או אורז
  • כפית אבקת אפיה
  • כף סוכר חום, דבש או רוטב מייפל
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1 כוס קמח כוסמין או קמח אורז או קמח כוסמת

[/unordered_list]

תוספות אפשריות:

[unordered_list style="green-dot"]

  • חצי כוס שקדים או אגוזים או גרעיני שומשום טחונים
  • בננה בשלה
  • 1 כוס אוכמניות קפואות או טריות

[/unordered_list]

אופן ההכנה

[unordered_list style="green-dot"]

  • להכניס לבלנדר את כל החומרים מלבד הקמח. לערבל לעיסה דלילה
  • להוסיף את הקמח. עד לקבלת עיסה אחידה. צריכה להתקבל בלילה במרקם מרק סמיך. קחו בחשבון שהבלילה מסמיכה.
  • לשפוך לקערה ולתת לעמוד 5 – 10 דקות
  • לחמם מחבת שטוחה, ולשמן במעט (רבע כפית) שמן קוקוס. להכין את הפנקייקס (אין צורך לשמן את המחבת שוב ) להגיש חם.

[/unordered_list]