ציר ירקות מהיר עשיר באנטיאוקסידנטים ומינרלים שיעשיר את כל התבשילים שלכם.
המרק הזה הוא למעשה רב שימושי: הוא בסיס לכל תבשיל דגנים (בשלו בו את האורז או הכוסמת או כל דגן אחר), ומהווה משקה מרענן קר או חם. כמובן שהוא גם בסיס לכל מרקי הקיץ הקרים (השתמשו בו למתכון של מרק הקייל, זוקיני ואבוקדו), ולכל מרק חם.
האצות ופטריות השיטאקי מעשירות את הציר בטעם נהדר, ומעניקות לו שפע של מינרלים וויטמינים.
הציר יישמר כ 3-4 ימים במקרר, ומצויין להקפיא אותו.
מרכיבים:
• 1 בטטה או דלעת
• 1 כוס כרוב
• 1 בצל לבן או סגול
• 1 גזר
• חופן קטן של פיטריות שיטאקי אורגניות (טריות או יבשות)
• חתיכת אצה – וואקמה או קומבו או כל אצה אחרת
• 1 כפית מלח ים
• אפשרי – חופן קטן של גוג'י ברי
אופן ההכנה:
• לקצוץ את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני
• לשים בסיר ולהוסיף 5-6 כוסות מים
• להוסיף את האצות, הפטריות והגוג'י ברי ומעט מלח ים
• להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה
• לסנן את הנוזל, ואת הירקות לשמור צד לשימוש אחר.
• ניתן לשמור את הציר במקרר, בצנצנת סגורה , למשך 2-3 ימים.