צ'אי תבלינים חורפי

דרך נהדרת וטעימה לנצל חלק גדול מהתבלינים המגוונים עליהם המחקר מצביע כמכילים רכיבים שונים המסייעים לגוף לייצר סביבה גנטית מונעת מחלות. זהו תה בעל תכונות מחממות, ולכן מצויין לימים הקרים של החורף ולאלו מאתנו שבעלי מערכת עיכול מוחלשת. השומר, ההל והג'ינג'ר מיטיבים עם מערכת העיכול, והקינמון תורם לאיזון הסוכר בדם. הפלפל מכיל רכיבים אנטי דלקתיים , בקיצור: דרך נעימה להכניס לגוף טיפול מונע בחודשי החורף הקרים, ולסייע בעיכול ארוחה.

החמרים:
• 1 כף זרעי שומר או אניס
• 6 פודים של הל
• 1 כפית זרעי כוסברה
• 6 גרגירי פלפל שחור
• 3-4 גרגירי פלפל אנגלי
• 8 ראשי ציפורן
• 1 מקל קינמון גדול
• כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
• עלה דפנה

אופן ההכנה:
• לשים את כל המרכיבים בסיר עם חצי ליטר מים. להרתיח 5 דקות ברתיחה עדינה.

•  להמתקה קלה – ניתן לערבב פנימה 1 כפית דבש או מייפל או סוכר קנים אורגני
• אפשר להוסיף חצי כוס חלב שקדים (או חלב צמחי או אחר לטעמכם, עדיף ביתי)
• כדאי להכין מראש כמות גדולה של התערובת ולשמור בצנצנת סגורה במזווה.
• כשרוצים להכין צ'אי השתמשו בכפית אחת של התערובת עבור כל כוס תה.