חומרים:
• 1 כוס שעועית לבנה מבושלת ומסוננת מנוזלים (אפשר להשתמש בקפוא)
• 1/2 כוס שמן זית
• 2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
• 2 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים דק
• 1בצל גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
• 1 שורש סלרי גדול, קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות או מגורר על פומפייה או במעבד מזון
• 1 שומר חתוך לרבעים וקצוץ לרבעי עיגולים דקים
• 3 שיני שום קצוצות קטן
• 6 כוסות מים או ציר ירקות
• 1 כפית מלח ים
• 1כפית גרגירי כוסברה טחונים
• 1כפית סוכר חום או דבש
• 1/2 כפית פלפל שחור
• 1/2 כפית טימין יבש
• 4 עגבניות בשלות ואדומות קצוצות
• 1/4 כרוב לבן שטוף וקצוץ
• 6–8 עלי מנגולד שטופים היטב מחול וקצוצים דק
• עלי בזיליקום קצוצים או ממרח פסטו ביתי
אופן ההכנה
• מחממים סיר גדול שמים בו את הירקות: קוביות הגזר, ענפי הסלרי האמריקאי, הבצל, שורש הסלרי והשומר עם רבע כוס שמן זית וכל התבלינים .
• מאדים על אש בינונית במשך 10 דקות, עד שקיפות והתרככות (לא משחימים).
• מוסיפים את השום, העגבניות והשעועית, מכסים ומאדים עוד 5 דקות
• מוסיפים את הכרוב, המנגולד והמים. מכסים ומביאים לרתיחה.
• מערבבים ומבשלים מכוסה במשך חצי שעה על בעבוע עדין, מערבבים מדי פעם ומכבים.
• מוסיפים לכל צלחת עלי בזיליקום קצוצים + כפית שמן זית. אפשר גם להוסיף מעט גרד של פרמזן משובח.
• המרק אמור להיות סמיך ומתובל בעדינות.