הצלייה של העגבניות מוסיפה ארומה נהדת למרק. החיבור עם שמן הזית מאפשר למצות מהעגבניות את הליקופן, אנטיאוקסידנט שהוא בעל שפע של תכונות אנטי סרטניות. צריכה גבוהה של ליקופן נמצאה כמקטינה את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. הדלעת מוסיפה עוד שפע של בטה-קרוטן, הבצל הסגול תורם את הקוורציטין – והשום שפע של רכיבים אנטי דלקתיים. בכדי לנצל בחוכמה את התכונות האנטי דלקתיות של השום יש לבשל אותו בישול קצר בלבד, ולכן לא נאפה אותו בתנור, אלא נוסיף אותו למרק רק לקראת תום הבישול.
המרכיבים
• 1 קילו עגבניות שרי או עגבניות תמר בשלות ואדומות
• 200 גרם דלעת קלופה
• 1 בצל סגול גדול
• 2 שיני שום
• 1 שורש סלרי קלוף
• 3 כפות שמן זית
• 4 כוסות ציר ירקות
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• מלח ופלפל שחור
• חצי כפית כמון
אופן ההכנה
• מחממים תנור ל- 180 מעלות.
• מניחים בקערה עגבניות, בצל חתוך לרבעים, שורש סלרי וקוביות דלעת .
• מערבבים את הירקות עם שמן זית ומעט טימין ומעבירים הכל לתבנית אפיה רחבה מרופדת בנייר אפיה.
• צולים כשעה או עד שהירקות מזהיבים מעט. מוציאים ומקררים מעט .
• מעבירים את הירקות הצלויים לבלנדר.
• מחממים בסיר: 1 כפית שמן זית, תבלינים (פפריקה, כמון, מלח, פלפל) , 2 שיני שום קצוצות
• מזהיבים 3 דקות על אש בינונית ומוסיפים לבלנדר יחד עם 2 כוסות ציר ירקות
• מערבלים הכל למחית חלקה ומעבירים לסיר. מוסיפים את שאר הציר, ומדללים את המרק לסמיכות הרצויה.
• מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ 10 דקות.
• מגישים בקערות עמוקות ומעטרים ב 1 כף יוגורט כבשים, זילוף שמן זית ומעט גרד לימון