החמרים:
• בטטה גדולה קלופה
• 2 גזרים
• חצי דלורית בינונית – קלופה וללא גרעינים
• 1 כף שמן קוקוס
• 6 כוסות ציר ירקות (מתכון מצ"ב) או מים
• ראש שום קלוף ומופרד.
• 1 בצל קצוץ
• 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
• מלח ים וגרגירי פלפל שחור לפי הטעם
• עלה דפנה
• תוספת אופציונאלית: חצי כוס עדשים כתומים. להוסיף לבישול המרק מההתחלה
אופן ההכנה
• חותכים את הירקות הכתומים לחתיכות בגודל בינוני
• בסיר מרק שמים שמן קוקוס עם בצל וג'ינג'ר
• מזהיבים על אש בינונית 5 דקות (עד שהבצל שקוף אך לא שחום)
• מוסיפים את הירקות החתוכים (הכתומים)
• מוסיפים 1 כוס מציר המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות , אש בינונית, סיר מכוסה
• מוסיפים עוד כוס ומבשלים עוד מספר דקות ברתיחה עדינה
• מוסיפים את שאר הנוזלים ומבשלים כ 30-40 דקות, או עד שהירקות מתרככים
• מקררים מעט, ומרסקים את המרק בבלנדר למחית
• מוסיפים מלח ופלפל ומתקנים תיבול – אפשר להוסיף ג'ינגר ע"פ הצורך