בחורף אוהבים לאכול מרק שמחמם את הגוף ואת הנפש. הנה גירסה למרק בניחוח אסייתי משביע ומהיר.
אטריות האורז או השעועית הן בחירה מצויינת למי שמעוניין להמנע מגלוטן. אפשר להמיר אותן גם באטריות סובה. נסו למצוא כאלו שמכילות 100% קמח כוסמת.
את ציר המרק כדאי להכין מראש בכמות גדולה ולהקפיאו. כך תוכלו להכין ארוחה קלה ומשביעה ב 5 דקות.
הרכיבים:
• 2 ליטר ציר ירקות (ראה מתכון נפרד)
• חצי חבילת אטריות אורז או שעועית
• אצת קומבו
• חתיכת שורש ג'ינג'ר פרוסה דק
• 2 גזרים פרוסים במנדולינה או בדיסקית הפריסה של מעבד המזון
• 2 כרישות פרוסות דק
• חבילת פטריות שיטאקי טריות' פרוסות לרוחב לפרוסות דקות.
• 1 כף מיסו (בהיר או כהה)
• חופן גדול של נבטי אלפלפא
• 3 ראשי בוק צ'וי או עלי מנגולד
• צרור גדול של בצל ירוק קצוץ (כולל החלק הלבן)
• לתיבול: מעט שמן שומשום לא מזוכך ושומשום טחון.
• קוביות טופו
אופן הכנה:
• משרים את אטריות האורז או השעועית במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים.
• מביאים לרתיחה את ציר הירקות המסונן
• מוסיפים לציר הירקות ג'ינג'ר, אצת קומבו, גזר, פטריות וכרישה – מבשלים ברתיחה עדינה כ 5 דקות.
• שמים את ממרח המיסו בספל, מוסיפים מעט מנוזלי המרק ומערבבים עד שהמיסו נמס.
• שופכים חזרה לסיר את תערובת המרק והמיסו.
• מסדרים בקערות ההגשה : מעט אטריות , מעט נבטים, עלי בוק צ'וי קצוצים , טופו ובצל ירוק.
• מעטרים במעט שמן שומשום ושומשום טחון.
.