חלב שקדים ביתי

חלב שקדים

תחליפי החלב למיניהם נהיו לרבי מכר בחנויות הטבע למיניהם. אך המציאות היא שאלו הם מוצרים ממש לא בריאים, המכילים פעמים רבות אחוז לא מבוטל של ממתקים שונים וחומרים משמרים. אחוז האגוזים/שקדים בהם הוא נמוך למדי. כל כך פשוט, קל, טעים וזול להכין חלב צמחי לבד בבית, ולהשתחרר מהתלות במוצר מתועש, שאינו טעים במיוחד. נסו להכין עם סוגים שונים של זרעים ואגוזים.

החמרים:
• 1 כוס שקדים
• 2 וחצי כוסות מים מסוננים
• אופציה: 1 תמר יבש מגולען או 5 טיפות תמצית וניל טבעית.

אופן ההכנה:
• משרים את השקדים במשך הלילה בקערה עם מים.
• בבוקר קולפים את השקדים (אם קשה לקלוף, מוזגים על השקדים מים רותחים, מחכים מספר דקות והקליפה תרד בקלות)
• טוחנים בבלנדר שקדים ביחד עם 1 כוס מים במשך כדקה.
• אחרי שנוצרת מחית , מוסיפים לבלנדר את שארית המים (1 וחצי כוסות) (אם משתמשים בתמר מגולען מוסיפים גם אותו למערבל) , וממשיכים לערבל עוד מספר שניות..
• אם מעונינים בחלב מסונן: מסננים את התערובת דרך מסננת דקה, או שמים בקומקום של FRENCH PRESS
• מאחסנים בצנצנת סגורה במקרר
• הערות:
1. אם רוצים חלב מסונן בקפידה – העבירו את הנוזלים דרך חיתול בד לסינון סופי.
2. ניתן באותו האופן להכין חלב משומשום, אגוזי מלך, אגוזי קאשיו, לוז, גרעיני חמניה או שבבי קוקוס.
3. את החלב יש לאחסן בבקבוק או צנצנת זכוכית במקרר. למשך עד 3 ימים.