בפגישה הראשונה, האורכת כשעה וחצי, נערוך תשאול מקיף ומעמיק בכדי לאבחן את מקור הבעיה ולאסוף את המידע הנדרש להמשך טיפול ולקבל תמונה מערכתית כוללת על מצבך הבריאותי. נשוחח על הרגלי חיים, אכילה, היסטוריה רפואית אישית ומשפחתית, נטילת תרופות ותוספי מזון, פעילות גופנית ועוד. ע"פ הצורך נחליט האם להשתמש בבדיקות מעבדה שונות. בסיום המפגש הראשון נקבע מטרות ויעדים ונתחיל ביישום תכנית טיפול אישית .
תזונה טבעית
בבסיס התזונה ההוליסטית עומדת ההכרה כי כל אחד מאתנו שונה ודורש כמויות שונות של חלבון, שומן, פחמימות, ויטמינים, וחומרים מזינים אחרים כדי לעזור לגוף שלו להגיע לרמות האנרגיה המקסימלית ולבריאות פיזית ורגשית מיטבית.
עקרונות התזונה הטבעית:
[unordered_list style="green-dot"]
- אכילת אוכל המבוסס בעיקר ( אך לא רק ) על הצומח, הנצרך בצורה הקרובה ביותר לצורתו הטבעית, ללא עיבוד ותיעוש מיותרים. כך למשל נעדיף שקדים טבעיים על חמאת שקדים ודגנים מלאים על דגנים שעובדו באופן תעשייתי, ונטלו מהם חלק גדול מהוויטמינים והמינרלים
- אכילת מגוון רחב של מאכלים מקומיים בעונתם. כך למשל נעדיף לאכול בקיץ עגבנייה בשלה ועסיסית בעונתה, ובחורף נוכל לאכול יותר ירקות שורש ופירות שומניים כגון אבוקדו.
- תזונה המתאימה למטען הגנטי של האדם, ולצרכים הייחודיים שלו.
[/unordered_list]
תזונה טבעית מספקת לגוף את התנאים האופטימליים לתמוך בתהליכי הריפוי הטבעיים הטמונים בו. התזונה הטבעית מייחסת חשיבות גדולה לקשר שבין הגוף לנפש ובהשפעה שלהם האחד על השני. בבואנו לתכנן תכנית תזונה שכזו נבחן את האדם (ולא רק את הסימפטומים מהם הוא סובל), ונתייחס למרכיבים הפיזיולוגים, הרגשיים, הנפשיים והסביבתיים – שכן כולם יחד משפיעים על בריאותו.
[box type="note" style="rounded" icon="no" border="full"]
בניגוד למה שחושבים רבים, אכילה בריאה איננה משעממת, מגבילה, חסרת טעם או תפלה. ניתן בקלות ליצור מנות מלאות טעם ותיבול, טעימות, צבעוניות, מספקות ובריאות. תזונה המבוססת על מזון טבעי, מספקת את הבסיס לבריאותו האופטימלית של כל אחד מאתנו.
[/box]
סדנאות הבישול הבריא
אותן אני מעבירה בכל אחת מעונות השנה מספקות את הכלים להכנת שפע של ארוחות בריאות, מזינות וטעימות שכל אחד מאתנו יכול להכין בקלות במטבח הביתי.
רפואה מבוססת צמחים
רפואה מבוססת צמחים היא גישה קלינית המבוססת על שימוש בתרופות מן הצומח ככלי טיפולי. למעשה, זוהי אחת מהשיטות הריפוי העתיקות ביותר בתרבויות רבות בעולם.
בבסיס רפואת הצמחים עומדות הנחות העבודה של הרפואה ההוליסטית: הצמחים נועדו לטפל בגוף, בנפש וברוח, לטפל במקור ולא רק בסימפטומים ולראות את האדם במרכז. השימוש המושכל בצמחי מרפא יכול לסייע לגוף להתמודד עם מגוון רחב של תלונות ומחלות החל משיעול והצטננות, וכלה בהתמודדות עם מחלות כרוניות סבוכות ועם סרטן.
אלפי מחקרים מדעיים עדכניים על הפרמקולוגיה של צמחי מרפא מוכיחים את יכולתם תרופות מבוססת צמחים להאיץ תהליכי ריפוי ולמנוע מחלות. מעבר לכך צמחי מרפא תומכים בכוח החיים, בוויטליות (מה שמכונה באנגלית THE LIFE FORCE) , בדרכים ייחודיות, שאינן תמיד מובנות לנו בכלים המדעיים העומדים לרשותנו כיום.
שתי סוגיות מקצועיות הדורשות לטעמי הבהרה ברורה:
[unordered_list style="green-dot"]
- רפואת צמחים היא פילוסופיה טיפולית כוללת, והיא הרבה מעבר לשימוש בתרופות מבוססות צמחים. למרבה הצער יש בציבור נטייה לבלבל בין ידע רפואי לגבי צמח מרפא כזה או אחר לבין הבנה של רפואת צמחים. הכלי טיפולי, אינו עומד בפני עצמו אלא כחלק מההקשר הכולל של השימוש בו. למרות שהבנת עולם צמחי המרפא דורשת גם ידע לגבי היבטים פרמקולוגיים, ההבנה של מרכיבים בצמח כזה או אחר אינה מקבילה בשום אופן להבנה של רפואה מבוססת צמחים.
- מיהו מטפל מוסמך בצמחי מרפא ? בארה"ב ה- (AHG(www.americanherbalistsguild.com הוא הארגון המקצועי העיקרי. ארגון זה מחויב למצוינות בתחום הרפואה הבוטנית. חברי AHGמקצועיים מחויבים לענות על קריטריונים מחמירים של הכשרה קלינית מקצועית, ושל ניסיון טיפולי הולם. כמו כן הם מחויבים להתעדכן בחידושים קליניים, ובמודלים טיפוליים מדי שנה. בישראל קיימת העמותה הישראלית לצמחי מרפא, ע"ילם, (www.herbology.org.il ) המסמיכה מטפלים בצמחי מרפא בישראל.
[unordered_list/]
תוספי תזונה
תוספי תזונה מהווים מגוון נרחב מוצרים הכוללים ויטמינים, מינרלים , חומצות אמינו, אנזימים ותוספים אחרים שנועדו להיות תוספת לתזונה הרגילה.
בעולם אידאלי בו היינו ניזונים מתזונה אופטימלית, עוסקים בפעילות גופנית ובהפגת מתחים באופן יומיומי, נושמים אוויר צח ושותים מים צלולים לא היינו זקוקים לתוספי מזון. אך המציאות בה אנו חיים היא מציאות שונה: לרוב איננו אוכלים בצורה אופטימלית, אנו חיים חיים רווי מתח ומעוטי פעילות גופנית, האוויר סביבנו מזוהם, וכך גם המים. רבים מאתנו יכולים להיעזר בתוספי תזונה.
עליה וקוץ בה. לצערי שוק תוספי המזון אינו מבוקר באופן אחראי מספיק. פעמים רבות המוצרים אינם באיכות גבוהה מספיק , או שאינם מכילים מינונים מתאימים. יחד עם זאת, כפי שאומרים, אין להשליך את מי האמבטיה עם התינוק. בהתחשב בכך שניתן לרכוש תוספים באיכות מעולה מיצרנים מהימנים, תוך מעקב אחרי הידע והניסיון הממשיכים להצטבר בקהילה המדעית, נראה כי ניתן להפיק יתרונות רבים משימוש מושכל בתוספים מסוימים.
בדיקות מעבדה מתקדמות
רפואה פונקציונאלית מרבה להיעזר בבדיקות מעבדה מתקדמות בכדי לאתר חסרים שונים בגוף, לבחון יעילות תפקוד של מערכות שונות בגוף, ובכדי לאתר מצבים שונים של חוסר איזון.כל זאת מאפשר לתכנן תכניות תזונה ולהתוות הנחיות לשימוש בתוספי תזונה בצורה מושכלת ומדויקת ע"פ הצרכים האינדיבידואלים של כל מטופל:
[unordered_list style="green-dot"]
- בדיקה לבדיקת יעילות התפקוד של מערכת העיכול
- בדיקת קנדידה
- בדיקת רגישויות לסוגי מזונות שונים
- בדיקת מטבוליזם של אסטרוגן (מניעת סרטן)
- בדיקת תפקוד בלוטות יותרת הכליה (Adrenal Stress Test )
בדיקות כלליות (חומצות אורגניות בשתן)
[/unordered_list]
BIA – בדיקת הרכב גוף (אחוזי שומן, שריר ונוזלים)
בדיקת ה- BIA (מוליכות ביו חשמלית) מאפשרת מדידה מדויקת של אחוזי השומן , השריר והנוזלים בגוף.
משקל גוף בלבד אינו מהווה מדד איכותי מספיק למצב בריאות כללי ואף לא לירידה נכונה במשקל. מדוע ? כיון כשאנו נשקלים אנו יודדעים את משקל הגוף הכולל אך אין לנו מושג מהו הרכב הגוף שלנו . אין הפרדה בין מסת שומן, מסת שריר או כמות הנוזלים בגוף. כך יכול להיות שיש שני אנשים עם משקל זהה , אך עם הרכב גוף שונה לחלוטין, ולכן במצב בריאותי שונה לחלוטין.
קחו לדוגמה אדם המשנה את אורחות חייו: עוסק בפעילות גופנית ואוכל תזונה בריאה, אך אינו יורד במשקל. אדם כזה ,המשתמש במשקל גוף כאינדיקטור יחיד, עלול להרגיש מאד מתוסכל . הלכה למעשה ייתכן כי הוא העלה את מסת השריר וצמצם את אחוזי השומן, ולכן למרות שלא שינה את משקלו, הוא בהחלט שינה את הרכב גופו להרכב בריא יותר.
באותו האופן ישנם אנשים רבים שאינם סובלים מעודף משקל, אך כשמודדים את הרכב גופם מגלים כי הם סובלים מעודף שומן, ולכן מועדים לבעיות בריאות למרות שאינם "שמנים" . המחקר הרפואי מראה כי עודף שומן, גם ללא עודף משקל הוא אינדיקטור לבעיות בריאות רבות כגון: יתר לחץ דם, סכרת, מחלות לב ועוד…
גם כשיורדים במשקל אנו רוצים לוודא כי האדם מאבד יותר שומן ופחות מסת שריר
הבדיקה קלה ומהירה. מספקת תמונה מלאה ומקיפה של הרכב הגוף (שומן, שריר ונוזלים) ומאפשרת בקרה נכונה ומדויקת יותר של ירידה/עליה במשקל, בכדי להגיע לבריאות אופטימלית.