תזונה טבעית
בבסיס התזונה ההוליסטית עומדת ההכרה כי כל אחד מאתנו שונה ודורש כמויות שונות של חלבון, שומן, פחמימות, ויטמינים, וחומרים מזינים אחרים כדי לעזור לגוף שלו להגיע לרמות האנרגיה המקסימלית ולבריאות פיזית ורגשית מיטבית.
עקרונות התזונה הטבעית:
- אכילת אוכל המבוסס בעיקר (אך לא רק) על הצומח, הנצרך בצורה הקרובה ביותר לצורתו הטבעית, ללא עיבוד ותיעוש מיותרים. כך למשל נעדיף שקדים טבעיים על חמאת שקדים ודגנים מלאים על דגנים שעובדו באופן תעשייתי, ונטלו מהם חלק גדול מהוויטמינים והמינרלים
- אכילת מגוון רחב של מאכלים מקומיים בעונתם. כך למשל נעדיף לאכול בקיץ עגבנייה בשלה ועסיסית בעונתה, ובחורף נוכל לאכול יותר ירקות שורש ופירות שומניים כגון אבוקדו.
- תזונה המתאימה למטען הגנטי של האדם, ולצרכים הייחודיים שלו.
תזונה טבעית מספקת לגוף את התנאים האופטימליים לתמוך בתהליכי הריפוי הטבעיים הטמונים בו. התזונה הטבעית מייחסת חשיבות גדולה לקשר שבין הגוף לנפש ובהשפעה שלהם האחד על השני. בבואנו לתכנן תכנית תזונה שכזו נבחן את האדם (ולא רק את הסימפטומים מהם הוא סובל), ונתייחס למרכיבים הפיזיולוגים, הרגשיים, הנפשיים והסביבתיים – שכן כולם יחד משפיעים על בריאותו.
בניגוד למה שחושבים רבים, אכילה בריאה איננה משעממת, מגבילה, חסרת טעם או תפלה. ניתן בקלות ליצור מנות מלאות טעם ותיבול, טעימות, צבעוניות, מספקות ובריאות. תזונה המבוססת על מזון טבעי, מספקת את הבסיס לבריאותו האופטימלית של כל אחד מאתנו.
סדנאות הבישול הבריא אותן אני מעבירה בכל אחת מעונות השנה מספקות את הכלים להכנת שפע של ארוחות בריאות, מזינות וטעימות שכל אחד מאתנו יכול להכין בקלות במטבח הביתי.