מה כדאי לאכול ? – הנחיות כלליות לתזונה נכונה

ירקות:

[unordered_list style="arrow"]

  • ללא הגבלה : כל סוגי הירקות. מכל הצבעים, הסוגים והמינים . כדאי לגוון ולצרוך ממשפחות ירקות שונות ולשלב בין ירקות טריים לירקות מאודים/מבושלים ע"פ עונות השנה
  • להקפיד על צריכה גבוהה של ירקות ירוקים
  • לצרוך , אך בצורה מוגבלת ירקות עמילניים כגון: תפוח אדמה, גזר, בטטה, סלק
  • להגביל או להימנע מירקות ממשפחת הסולניים: חצילים, עגבניות, תפוחי אדמה ופלפל ירוק + תירס

[/unordered_list]

פירות:

כעיקרון מותר לצרוך את כל הפירות אך במידה.  מומלץ לצרוך כ  2-3 פירות ביום. כדאי להעדיף פירות עם ערך גליקמי (תכולת סוכר) נמוך או בינוני:

[unordered_list style="arrow"]

  • ערך גליקמי נמוך: לימון, אוכמניות, תותים וכל פירות היער. 
  • ערך גליקמי בינוני: תפוח, אגס, אפרסק, נקטרינה.

[/unordered_list]

קטניות:

[unordered_list style="arrow"]

  • סויה: כפולי סויה (קפואים), טופו, מיסו. מומלץ להימנע מצריכת סויה מעובדת כגון טבעול, גלידת סויה וכיו"צ
  • עדשים (כל הצבעים)
  • שעועיות יבשות (כל הצבעים)
  • גרגירי חומוס

[/unordered_list]

דגנים:

[unordered_list style="arrow"]

  • דוחן, שיבולת שועל, קינואה,אמרנט, כוסמת, אורז מלא
  • עדיף להמעיט בדגנים מכילי גלוטן: בעיקר חיטה. ובנוסף: כוסמין, שעורה, שיפון

[/unordered_list]

אגוזים, שקדים וזרעים:

[unordered_list style="arrow"]

  • מותר וכדאי לצרוך את כל סוגי האגוזים, השקדים והזרעים. יש להקפיד על צריכה של מוצרים לא מעובדים (לא קלויים, לא מטוגנים, לא מומלחים או ממותקים).
  • 1-2 כפות זרעים ליום + 6-8 יחידות שקדים או אגוזים למנהם.
  • אגוזי ברזיל : עד 2 ביום. 
  • את כל האגוזים צריך לאחסן במקרר או בפריזר , הצנצנות אטומות, בכדי למנוע את חמצון השומן הבריא. 
  • כדאי  להקפיד על קניה במקום עם תחלופה גבוהה
  • גרגירי פשתן וגרגירי שומשום מלא יש לצרוך טחונים בלבד.
  • בטנים הם לא אגוזים וכדאי להימנע מאכילתם.

[/unordered_list]

שמנים:

[unordered_list style="arrow"]

  • שמן קוקוס
  • שמן זית
  • שמן אבוקדו ואבוקדו טרי
  • יש לצרוך שמנים בצורה מוגבלת (עד 2 כפות ליום)
  • יש להשתדל ולהימנע ככל האפשר מחימום שמן

[/unordered_list]

דברי חלב :

[unordered_list style="arrow"]

  • מומלץ להימנע ככל האפשר ממוצרי חלב פרה
  • אפשר לאכול בצורה מוגבלת יוגורט מחלב עיזים או כבשים, טבעי

[/unordered_list]

דגים:

[unordered_list style="arrow"]

  • מומלץ לאכול דגי ים טריים: מוסר, הליבוט, אנטיאס, סלמון, טונה, קוד, סרדינים (טריים)
  • להימנע מדגים קפואים (אפשר להקפיא לבד)
  • להימנע/להמעיט באכילת דגי בריכה
  • להגביל צריכת דג בקופסאות שימורים: טונה, סרדינים. אם אוכלים יש לסנן + לשטוף לפני השימוש

[/unordered_list]

בשר:

[unordered_list style="arrow"]

  • עוף או הודו, עדיף אורגני, ללא העור, חלקים רזים בלבד
  • בשר בקר- לעיתים (לא יותר מפעם בשבועיים), חלקים רזים

ממה כדאי להימנע?

[unordered_list style="arrow"]

  • מאכלים מסויה מעובדת כגון: גלידת סויה, שניצל סויה, יוגורט סויה
  • מאכלים חרוכים ובשר על האש
  • מאכלים עתירי סוכר
  • מאכלים עתירי קמח, ובעיקר קמח חיטה (גם קמח חיטה מלא) : כולל פסטות, קרקרים, עוגיות (גם כאלו ללא סוכר)
  • מאכלים מטוגנים
  • מאכלים עם צבעי מאכל, חומרים משמרים או ממתיקים מלאכותיים
  • משקות ממותקים ומוגזים, כולל כל המיצים הקנויים בבקבוקים (גם אם כתוב על זה 100% פרי, ללא תוספת סוכר ! )

[/unordered_list]