שייק ירוק

שייק ירוק הוא דרך נפלאה לספק לגוף מבחר עשיר של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, אנזימים ושאר חומרים מזינים. ההבדל המרכזי בין שייק ירוק למיץ ירקות הוא שהשייק, בניגוד למיץ, מכיל סיבים תזונתיים, העוזרים בפינוי פסולת מהגוף. השייק נעשה בבלנדר, הוא מהיר וקל להכנה, משביע , ויכול להוות ארוחה קלה בפני עצמה. כעיקרון אפשר לערבל בשייק סוגים שונים של ירקות ופירות אך יש לעקוב אחרי הכללים המנחים הבאים:

[unordered_list style="green-dot"]

  • רוב השייק יהיה מורכב מירקות עליים ירוקים (ולא מירקות שורש)
  • יחס הירקות לפירות בשייק צריך להיות בערך:3:1, כלומר 3 ירקות על כל פרי
  • בשלב ראשון מומלץ להשתמש בירקות פחות דומיננטיים בטעמם, ובהמשך לגוון ולהתנסות בעוד טעמים

[/unordered_list]

מתכון בסיסי לשייק ירוק:

[unordered_list style="green-dot"]

  • 5-6 עלי חסה משי או 2 חופנים של תערובת עלי בייבי לסלט
  • חופן גדול נבטי חמנייה או נבטים ירוקים אחרים
  • מלפפון או מקל סלרי
  • פרי: חצי אגס, חצי תפוח , 1 קיווי
  • תמר יבש (מגורען) או חופן קטן של גוג'י ברי

[/unordered_list]

אופן ההכנה: שמים את כל הרכיבים בבלנדר, מוסיפים מעט מים קרים (בערך חצי כוס) ומערבלים. ניתן להוסיף עוד נוזלים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

שייק ירוק "למתקדמים"

קחו בחשבון שככל שתוסיפו עלים ירוקים טעמו של השייק יהיה יותר דומיננטי. למתכון השייק הבסיסי תוסיפו אחת או יותר מהתוספות הבאות: [unordered_list style="green-dot"]

  • חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה
  • חופן גדול של עלי תרד/חסה/מנגולד
  • תבלון: עלי נענע או מעט ג'ינג'ר או חצי לימון שטוף (אפשר עם הקליפה)
  • 1 כף טחינה גולמית או 1 כף שקדיה (לתוספת ברזל ושומן בריא)
  • 1 כף זרעי פשתן או זרעי צ'יה (לתוספת של אומגה 3 מן הצומח) ועוד….

[/unordered_list] בהצלחה !!!