רוטב עגבניות ביתי
זהו רוטב בסיסי, טעים, פשוט וקל להכנה וכמובן טעים להפליא. אפשר להשתמש בו למגוון עצום של תבשילים: רוטב לפסטה או לקציצות (ירקות או בשר) כבסיס לשקשוקה או כתוספת לצד דגנים מבושלים. בקיצור – כיד הדמיון הטובה עליכם. אפשר לטחון אותו לרוטב קרמי חלק, ואפשר להשתמש בו עם חתיכות גסות של עגבניות – שוב, לבחירתכם.
בנוסף אפשר להקפיא אותו ופשוט לשלוף מהמקפיא כשמתחשקת ארוחה ביתית ומהירה.
למתכון יצלחו עגבניות מכל סוג: שרי, תמר או אחרות, בתנאי שהן בשלות נוטפות עסיס ובעונתן. זהו רוטב של קיץ !!!
אז קדימה, לעבודה.
מתכון בסיסי:
[unordered_list style="green-dot"]
- 10 עגבניות גדולות או 1 ק"ג עגבניות שרי
- 2-3 גזרים מגוררים גס
- 1 בצל סגול גדול קצוץ גס
- 5-6 שיני שום קצוץ או כתוש
- שליש כוס שמן זית
- מלח ים, פלפל שחור גרוס, 1 כף סוכר חום או 1 כף סילאן טבעי.
- תיבול אפשרי נוסף: חופן קטן של עלי בזיליקום
[/unordered_list]
אופן ההכנה:
[unordered_list style="green-dot"]
- לשטוף את העגבניות. אם משתמשים בעגבניות שרי מספיק לחצות אותן ל 2 , אם משתמשים בעגבניות גדולות כדאי לחתוך לשמיניות.
- בסיר גדול לשים את כל החומרים (מלבד שמן הזית) : העגבניות החתוכות, הגזר המגורר, הבצל ,השום והתבלינים.
- לבשל בסיר מכוסה, אש בינונית, כחצי שעה.
- לטעום ולתקן תיבול – אולי עוד מלח? עוד קצת סילאן ? מעט יותר שום או פלפל שחור ?
- לטחון גס או למרקם חלק ( בבלנדר או במעבד מזון). ורק אז להוסיף את שמן הזית.
- לאפסן בכלי סגור במקרר (עד 5 ימים) או במקפיא.
[/unordered_list]