רוטב עגבניות ביתי

זהו רוטב בסיסי, טעים, פשוט וקל להכנה וכמובן טעים להפליא. אפשר להשתמש בו למגוון עצום של תבשילים: רוטב לפסטה או לקציצות (ירקות או בשר) כבסיס לשקשוקה או כתוספת לצד דגנים מבושלים. בקיצור – כיד הדמיון הטובה עליכם. אפשר לטחון אותו לרוטב קרמי חלק, ואפשר להשתמש בו עם חתיכות גסות של עגבניות – שוב, לבחירתכם.

בנוסף אפשר להקפיא אותו ופשוט לשלוף מהמקפיא כשמתחשקת ארוחה ביתית ומהירה.

למתכון יצלחו עגבניות מכל סוג: שרי, תמר או אחרות, בתנאי שהן בשלות נוטפות עסיס ובעונתן. זהו רוטב של קיץ !!!

אז קדימה, לעבודה.

מתכון בסיסי:

[unordered_list style="green-dot"]

  • 10 עגבניות גדולות או 1 ק"ג עגבניות שרי
  • 2-3 גזרים מגוררים גס
  • 1 בצל סגול גדול קצוץ גס
  • 5-6 שיני שום קצוץ או כתוש
  • שליש כוס שמן זית
  • מלח ים, פלפל שחור גרוס, 1 כף סוכר חום או 1 כף סילאן טבעי.
  • תיבול אפשרי נוסף: חופן קטן של עלי בזיליקום

[/unordered_list]

אופן ההכנה:

[unordered_list style="green-dot"]

  • לשטוף את העגבניות. אם משתמשים בעגבניות שרי מספיק לחצות אותן ל 2 , אם משתמשים בעגבניות גדולות כדאי לחתוך לשמיניות.
  • בסיר גדול לשים את כל החומרים (מלבד שמן הזית) : העגבניות החתוכות, הגזר המגורר, הבצל ,השום והתבלינים.
  • לבשל בסיר מכוסה, אש בינונית, כחצי שעה.
  • לטעום ולתקן תיבול – אולי עוד מלח? עוד קצת סילאן ? מעט יותר שום או פלפל שחור ?
  • לטחון גס או למרקם חלק ( בבלנדר או במעבד מזון). ורק אז להוסיף את שמן הזית.
  • לאפסן בכלי סגור במקרר (עד 5 ימים) או במקפיא.

[/unordered_list]