שורש הקוזו הוא שורש עמילני המשמש, בדומה לקורנפלור או קמח תפוחי אדמה, מעין מסמיך בעל טעם נטרלי. הקוזו מצוין להרגעת הבטן ולהשקטת מערכת העיכול. אפשר להגיש
החמרים:
• 1-2 תפוחים מרוסקים/מגוררים או חתוכים לקוביות
• 2 כוסות מים
• 1 כפית גדושה או 2 קוביות של שורש קוזו (ניתן להשיג בחנויות טבע)
• גיוון: מעט ג'ינג'ר טרי מגורר או כמה טיפות של תמצית וניל
אופן ההכנה:
• לערבב קוזו עם חצי כוס מים קרים
• לחמם את שאר המים + התפוחים המגוררים בסיר ולהביא לרתיחה.
• לערבב פנימה את תערובת המים והקוזו.
• אפשר כעת להוסיף מעט ג'ינג'ר או תמצית וניל
• להמשיך בישול ברתיחה עדינה עד שמסמיך מעט 5-10 דקות
• לסנן ושתות במהלך היום חם או קר
• אפשר כמובן לאכול את התפוחים.
• ניתן גם לרסק את התפוחים עם מי הקוזו ולייצר מעין פודינג תפוחים חם.