מרק ירקות עם דוחן ואצות

עוד רעיון לשימוש בדוחן, הדגן נטול הגלוטן, שמקל על מצבי שלשול. האצות מוסיפות טעם ושפע מינרלים. אתם יכולים להוסיף או לגרוע ירקות ע"פ מה שיש במקרר הביתי שלכם. המרק הזה ישמח גם לפיסות של כרוב ירוק, או עלי מנגולד חתוכים.

החומרים:
• חצי – 1 כוס דוחן (אפשר להחליף ב קינואה או אורז מלא או גריסי פנינה )
• שורש פטרוזיליה,
• שורש סלרי
• חתיכת דלעת
• 1בטטה קטנה
• 1 גזר
• 1 קישוא או זוקיני
• חתיכת כרישה
• 1 בצל סגול בינוני
• מעט שורש ג'ינג'ר קצוץ
• 3-4 בצל ירוק קצוץ
• חופן אצת ווקמה – להשרות במים ולקצוץ לפני שמכניסים למרק
• מעט מלח ים

אופן הכנה:
• לגרד או לחתוך דק את כל הירקות
• לשים בסיר עם מעט שמן זית או קוקוס ולאדות כ 10 דקות
• להוסיף לסיר 6 כוסות ציר מרק ולבשל כ 20 דקות
• להוסיף את הדוחן השטוף לבישול של לפחות עוד 25 דקות.
• בסוף הבישול נוסיף את אצת הווקמה ואת הג'ינג'ר הקצוץ.