מרק ירוק עז , טעים וקל להכנה. נהדר להגיש עם מעט טחינה גולמית ואפשר גם עם מעט חמאת שקדים.
חומרים:
• 1 בצל גדול
• 3 קישואים זוקיני לא קלופים
• 2 ראשי שומר
• 3 תפרחות ברוקולי טרי
• קליפה ומיץ מלימון
• 5 שיני שום קלופות
• חופן כוסברה טרייה
• 3 כוסות ציר מרק ירקות
• מעט טחינה גולמית להגשה
• 1 כפית מלח ים
אופן ההכנה:
• לחתוך לקוביות את הירקות , מלבד הברוקולי, ולהניח בסיר
• להוסיף שום קלוף
• להוסיף את ציר המרק ולבשל , על אש בינונית, בסיר מכוסה כ 20 דקות עד שהירקות מתרככים מעט
• להוסיף את הברוקולי ולבשל עוד 2-3 דקות. הברוקולי צריך להשאר בצבע ירוק עז
• לשים בבלנדר קליפה מלימון וחופן כוסברה טרייה
• לשפוך את המרק לבלנדר ולטחון למחית חלקה
• לתקם תיבול: מלח,פלפל, לימון, שום
• להגיש חם עם מעט טחינה גולמית