מאפינס ירקות

מאפינס ירקות ועשבי תיבול
עוד דוגמא למאכל שמבוסס על מגוון גדול של ירקות ועשבי תיבול/תבלינים.
כרגיל – טעים, מהיר, וקל להכנה.
הרגישו חופשי לגוון את הירקות והתבלינים ע"פ מה שאתם אוהבים ומה שזמין במזווה ואצל הירקן – אפשר למשל להוסיף תרד ומנגולד, להחליף את הברוקולי בכרובית, ואת הזוקיני בבצל ופטריות.
כמובן שרצוי ומומלץ גם לגוון בעשבי התיבול – הוסיפו טרגון, אורגנו , טימין וכל עשב תיבול אחר העולה בדעתכם.
האפייה בתבנית מאפינס מהירה יותר, וגם מאפשרת לקחת מנות הגשה בודדות בצורה נעימה לפיקניק בטבע, לעבודה, ללימודים אן לכל מקום אחר.

רכיבים:
2 גזרים
חתיכה בינונית של דלעת
2 קישואים זוקיני
חופן פרחי ברוקולי מאודים מעט
רבע כוס שמן זית
חצי כוס יוגורט כבשים או עיזים
2 ביצים אורגניות
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
חופן גדול של פטרוזיליה או כוסברה או שמיר או תערובת של שלושתם
2 שיני שום
1.5 כפית אבקת אפיה
מלח ופלפל גרוס
מעט פלפל חריף
חופן עלי בזיליקום (או 1 כף פסטו ביתי)

הכנה:

  • לחמם תנור ל 180 מעלות
  • לרסק את הירקות בדיסקית הגירוד העדינה של מעבד המזון ולהעביר לקערה גדולה
  • לערבב (הכי קל במעבד מזון) – את כל שאר החומרים ולשפוך מעל הירקות
  • לערבב בעדינות ולהעביר לתבנית מאפינס משומנת מעט
  • לאפות 30-40 דקות או עד שמזהיב ומוכן