הצעות תזונה להתמודדות עם עצירות
עצירות יכולה לנבוע מגורמים שונים, ביניהם: הרגלי תזונה לקויים, חוסר בשתייה, מצבי מתח ולחץ, חוסר בפעילות גופנית, תופעת לוואי של שימוש בתרופות מסוימות ועוד. לכן מומלץ מאד להגיע לייעוץ אישי בכדי לאתר את הגורמים והסיבות לעצירות.
להלן הצעות תזונה פשוטות, הניתנות ליישום במטבח הביתי.
כדאי להתחיל ביישום חלק מהאפשרויות, ולראות מה עוזר.
לא כדאי לחכות עד להתפתחות של עצירות בת מספר ימים, אלא להתחיל ולישם את ההמלצות באופן יומיומי.
- באופן כללי, אלא אם כן נאמר אחרת, יש להקפיד על תזונה עשירה בירקות, פירות, דגנים וקטניות מלאים. אלו יספקו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שיעזרו באיזון מערכת העיכול.
- יש להקפיד על שתייה מספיקה של מים ונוזלים במהלך היום (לפחות 8 כוסות)
- בבוקר: לשתות 1 כוס מים פושרים עם מיץ מלימון טרי וכפית שמן זית.
- אפשרות נוספת: לשתות 2-3 כוסות מים פושרים דבר ראשון בבוקר על בטן ריקה
- לטחון בבלנדר או לגרד בפומפייה עגבנייה גדולה, לערבב עם 1 כפית שמן זית ולאכול
- לערבב כף גדושה של זרעי פשתן טחונים בכוס מים. לתת לעמוד 10 דקות , לבחוש ולשתות (שימו לב: את זרעי הפשתן ניתן לטחון במטחנת קפה או בבלנדר יבש. ניתן לטחון כמות גדולה יחסית, 2 כוסות בערך, ולשמור בצנצנת סגורה. בפריזר למשך חודשיים)
- סלק מבושל או מאודה . אפשר לאדות סלק, ולשמור במקרר. ולהוסיף כל יום חצי כוס סלק בקוביות לסלט, או לאכול סלק מבושל עם מעט מיץ לימון, שמן זית, שום, מלח ופלפל.
- להשרות 2 שזיפים מיובשים + 1 תאנה בכוס מים רותחים, למשך הלילה. בבוקר לשתות את המים ולאכול את הפרי. אפשר לערבב בדייסה, ביוגורט או להוסיף לשייק הירוק.
- אפשר לטחון את הפירות היבשים עם מעט מים במעבד מזון ולרסק למחית. את המחית לשמור במקרר ולמרוח כל יום כפית גדושה מהממרח על קרקר או להוסיף למאכלים.
- אגסים מאודים או מבושלים
- גרגירי חומוס מבושלים או אפונה יבשה מבושלת היטב
- פעילות גופנית – פעילות גופנית יומיומית מאד חשובה למניעת עצירות. הליכה, מתיחות גוף או כל פעילות גופנית החביבה עליכם
- תוספי תזונה: פרוביוטיקה המכילה חיידקים ידידותיים למערכת העיכול 1-2 כמוסות פעם עד פעמיים ביום, לפני האוכל ואנזימי עיכול . ע"פ הנחייה אישית.
- גרעיני פסיליום: ע"פ הצורך.
- מספר צמחי מרפא יכולים להקל על עצירות כרונית או אקוטית. כדאי להתאים באופן אישי ע"פ התייעצות.