בעיות שינה = סיכון מוגבר לסרטן הערמונית
הקשר בין שינה וסרטן הולך וצובר גיבוי מחקרי. הקשר בין סרטן שד ושינה הינו קשר שהוכח מספר כבר במספר מחקרים. אנו יודעים כי עובדי משמרות לילה, הם בעלי סיכון מוגבר לפתח סרטן ומחלות כרוניות אחרות. מחקר שהתפרסם השבוע עקב אחרי הקשר בין שינה לסרטן הערמונית.
המחקר, שהתפרסם בכתב העת
CANCER BIOMARKERS EPIDEMIOLOGY AND PREVENTION
עקב במשך 5 שנים אחרי 2500 גברים איסלנדיים בגילאים 67-97, שמילאו שאלונים לגבי דפוסי השינה שלהם .
הגברים נשאלו לגבי: תדירות השימוש בכדורי שינה, קושי קבוע להרדם (יותר מ 30 דקות), מספר התעוררויות בלילה ורמת הקושי להרדם אחרי התעוררות לילה ותחושת עייפות או נינוחות עם הקימה בבוקר)
135 מקרי סרטן התגלו בקבוצת המחקר.
מסקנת החוקרים היתה כי לגברים עם קשיי שינה ספציפיים יש סיכוי גבוה יותר למחלת ערמונית מאשר אלו שדיווחו על שינה טובה.
קושי בהרדמות: גברים שדיווחו על קושי קבוע להרדם היו בעלי סיכון מוגבר בכ 70% לפתח סרטן הערמונית לעומת גברים שדיווחו כי הם נרדמים בקלות.
שינה לא רציפה: גברים שדיווחו כי הם מתעוררים בלילה ומתקים לשוב ולהרדם , היו בעלי סיכון כפול לפתח סרטן ערמונית מגברים שדיווחו על שינה רציפה.
אמנם זהו מחקר קצר מועד (5 שנים בלבד) וקבוצת נחקרים קטנה יחסית (2,500 ) אך תוצאות אלו הן עקביות עם 3 מחקרים נוספים בנושא שנערכו ביפן ובקנדה.
מלטונין, ההורמון המיוצר על ידי בלוטת האצטרובל בשעות החשיכה הוא האחראי המרכזי להסדרת מחזורי השינה והערות שלנו, ונחשב כגורם מרכזי במחקר העוסק בקשר בין שינה וסרטן. רמות גבוהות יותר של מלטונין נמצאו כמדכאות גדילה של תאים סרטניים. לעומת זאת, חשיפה מוגברת לאור מלאכותי נמצאה כמגבירה אגרסיביות של תאים סרטניים
מה למדנו מזה? – הקפידו על שינה מספקת בחדר חשוך. חלומות נעימים !
http://cebp.aacrjournals.org/content/22/5/872.abstract